Despre mine. Scurt.

Urăsc şi iubesc oamenii în măsura în care sunt urât sau iubit.

Actualele mele preocupări nu au nimic de-a face cu ceea ce am studiat în anii de şcoală: materii umaniste, filosofie, metafizică, sisteme logice, genurile presei şi tot aşa. Dar tot e bine: în acest moment, îţi pot răspunde la oricare din întrebările „Ce este etatismul hegelian?“, „Ce înseamnă body {background-repeat: repeat-x;}“, „Cine sunt întâistătătorii punk-ului?“, „Cine omoară pe Siret?“, „Cum obţii culoarea «autumn orange» în paleta CMYK?“, „Câte măsuri de apă vin la o măsură de mălai grişat?“ sau „Câte meciuri are Ryan Giggs pentru Manchester United?“.

Cei din jurul meu spun că sunt un tip principial şi că, din păcate, principiile mele sunt prăfuite. Da, este corect. Sunt un anormal într-o lume normală doar pentru că nu mi se pare natural să vorbeşti despre cât de cutră e X sau Y dacă n-ai stat la fundul lui să vezi ce şi cum. Sunt un anormal într-o lume normală doar pentru că îmi văd de treaba mea şi nu contabilizez prostiile altora. Sunt un anormal într-o lume normală pentru că sunt un inadaptat adaptabil din toate punctele de vedere. Mai pe româneşte: reuşesc să mă implic detaşându-mă. Văd detaliile care compun ansamblul, dar nu mă pierd în ele. Iar seara pun liniştit capul pe pernă.

Sunt eclectic. Înfumurat. Milos. Egoist. Impresionabil. Fanfaron. Generos. Paranoic. Timid. Gură-spartă. Gică Contra. Acid. Bază. Sarcastic. Haios. Previzibil. Diliu. Prudent. Târşelos. Necalculat. Sunt doar un om.

PS – Pe primul meu blog, acum vreo cinci-şase anişori, am încercat asta. Încă e valabilă:
1. Lăcrimez la filmele de dragoste, dar râd la comediile grosiere de tip Scary Movie.
2. Ţin cu Manchester United, dar vibrez şi la meciurile lui Liverpool.
3. Ştiu pe de rost cărţile lui Sven Hassel, dar am meclă de cititor fruntaş de Nabokov.
4. Mi-ar plăcea să trăiesc în Irlanda, dar să-mi petrec după-amiezile în Trafalgar Square. Bonus: ador chansonettele pariziene.
5. Îmi plac ritmurile greceşti, dar nu rezist la cele turceşti. Bonus: sunt fan Judas Priest, Sepultura, Kultur Shock, Bregovic şi Dr. Dre.
6. Nu suport eterna (auto)victimizare a evreilor, dar mă cutremur la fiecare carte/film/documentar despre Auschwitz, Dachau, Buchenwald.
7. Îmi place să şochez prin orice mijloace, dar cred că sunt cel mai timid şi pudic bărbat pe o rază de 10 kilometri.
8. Vreau să fiu Brad Pitt în Snatch, dar şi Anthony Hopkins în Fracture. Bonus: vreau să fiu şi Humphrey Bogart în Casablanca.

Bookmark and Share

Comentarii

comentarii

One thought on “Despre mine. Scurt.

  1. Costica spune:

    Sven Hassel…:) Inca ma mai uit la Premier Ligue chiar daca Aston Villa isi taraie basinile. Mai ascult si Paradise Lost cand sunt singur prin casa sau prin masina, ca altfel trebuie sa-mi ajut sotia cu ale casei. Mai joc si „fotbal cu came” cu fi-miu dupa ce el s-a plictisit de „video games”(dar asta foarte rar). Seara ne spunem toti trei „Tatal nostru” si Ii multumesc Lui Dumnezeu ca ma mai tine asa, pacatos cum sunt 🙂
    Numai bine.
    Costica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *